Jury criteria

De jury hanteert een combinatie van criteria bij het beoordelen van de deelnemers. Hoogte, commitment, techniek en extremiteit spelen een cruciale rol.

Radicaliteit – 60% (dit is een combinatie van hoogte en commitment)

Uitvoering – 40% (dit is een combinatie van techniek en timing)

De wedstrijd

Het YoungCapital NK Big Air Kitesurfen heeft een intens programma met 18 mannen en 9 vrouwen. De wedstrijd volgt een klassiek heat ladder format, waarbij de deelnemers in verschillende heats worden verdeeld. Na de voorrondes gaan de besten door naar de volgende ronde, terwijl anderen een herkansing krijgen in de “losers bracket”. Een spektakel van actie en concurrentie!

Wanneer zal het plaatsvinden?

Het succes van het evenement is sterk afhankelijk van de onvoorspelbare krachten van de wind. Om de beste windcondities te waarborgen, hebben de organisatoren besloten om de maanden september en oktober als een “windraam” te openen. Dit betekent dat het evenement flexibel kan worden gepland binnen deze periode, zodat de deelnemers kunnen profiteren van optimale windomstandigheden. Het openen van dit windraam vergroot de kans op spannende en spectaculaire kitesurfsessies tijdens het NK Big Air.

Locatie

Het YoungCapital NK Big Air Kitesurfen vindt plaats op de prachtige locatie van De Watersport Vereniging, Zandvoort. Met zijn gunstige ligging op een korte afstand tot de zee, biedt deze locatie toeschouwers de mogelijkheid om de wedstrijd vanuit een comfortabele positie te bekijken. Geniet van de spectaculaire sprongen en tricks van de kitesurfers, terwijl je ontspannen aan de waterkant zit. Een ideale plek om de actie van dichtbij mee te maken.

De livestream

Mis geen moment van het spektakel! Het YoungCapital NK Big Air Kitesurfen wordt live gestreamd op YouTube, en het beste nieuws is dat de livestream gratis toegankelijk is voor iedereen. Kijk vanaf elke locatie mee naar de adembenemende sprongen, spectaculaire tricks en de strijd om de titel. Zorg ervoor dat je je klaarmaakt om getuige te zijn van de actie op het water, waar kitesurfers hun vaardigheden op het hoogste niveau tonen.

Onze partners:

© 2023 ·

NK Big Air Kitesurfen

· All rights reserved